Liposukcija

Liposukcija je jedan od najpopularnijih kozmetičkih kirurških zahvata koji zaista može smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela.

Njome se u pravilu ne rješava prekomjerna tjelesna težina, već je to kirurška metoda za uklanjanje nakupina masnog tkiva i ublažavanje celulita na mjestima gdje to nije moguće postići na bilo koji drugi način, a rezultat je promjena konture (siluete) tijela.

Kada se radi?

Liposukcija nije tretman za smanjenje težine, to je metoda koja služi preoblikovanju pojedinih dijelova tijela koji nisu proporcionalni.
Dijelovi tijela na kojima se najčešće radi liposukcija, kako kod žena tako i kod muškaraca, su abdomen, bokovi, nadlaktice, bedra, potkoljenice i stražnjica.

Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici o kojima ćete biti detaljno informirani u razgovoru s liječnikom.

Opis zahvata i posebne napomene

Kako se pripremiti?

Važno je napomenuti kako liječniku uz obveznu obiteljsku anamnezu ili postojeću povijest bolesti svakako trebate navesti ako uzimate neke lijekove, vitamine ili eventualno dodatke prehrani sa čime svakako trebate prestati najmanje 2 tjedna prije zahvata. Sve ostale detaljne upute dobit ćete u razgovoru s kirurgom.

 

Što možete očekivati?

Nakon zahvata možete osjećati bol na mjestu koje je tretirano liposukcijom, a vrlo česta pojava su krvni podljevi koji nestaju za 3 do 6 tjedana.

 

Kakvi su rezultati?

Možemo reći da liposukcija daje trajne rezultate, vidljive odmah nakon zahvata. No, ako ne promijenite stil i način života, prehrambene navike i ne počnete se baviti nekom fizičkom aktivnošću, može doći do pojačanog nakupljanja masti u drugim dijelovima tijela.