Nekirurška korekcija vjeđa

Odnos s liječnikom

Što je nekirurška korekcija vjeđa ili Plasmage?

U nekirurškoj korekciji vjeđa koristi se plazma tehnologija Plasmage uređajem (engl. plasma based energy) koja sublimacijom, bez ablativnog efekta na kožu, omogućuje zatezanje kože, rješavanje viška kože, bora i dobroćudnih izraslina. Opisani rezultati se postižu ionizacijom atmosferskih plinova koji dovode do instant kontrakcije vlakana kože oko očiju i ne oštećuje ostalo tkivo.

Koliko traje postupak?

Postupak traje najmanje sat vremena. U to je uračunato i apliciranje anestetske kreme koja na koži mora stajati 30 minuta prije tretmana.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana ovisi o fiziološkom odgovoru Vaše kože na tretman, ali i o Vašim očekivanjima. Ako tretman treba ponoviti, on se provodi 4 tjedna nakon prvog tretmana, sve do postizanja željenog rezultata.

Je li tretman siguran?

U rukama iskusnog liječnika tretman je neinvazivan, jednostavan i siguran. Daje rezultate kao i kirurški zahvat, no bez ožiljaka i rizika kirurškog zahvata.
Plasmage uređaj usklađen je sa zahtjevima europske direktive o sigurnosti medicinskih uređaja.  

Koje su moguće nuspojave?

Neposredno nakon tretmana javlja se oteklina. Manja neugodnost može potrajati 2-3 dana. Oteklina i točkaste krastice razvijaju se na mjestu svakog kontakta s kožom. Sitno točkaste kraste otpadaju već peti dan, a neke se zadržavaju do tjedan dana. Izuzetno je bitno nakon tretmana strogo se pridržavati njege kože koju prepiše dermatolog.

Njega nakon tretmana

Izuzetno je bitno silom ne skidati krastice te aplicirati kreme koje prepiše dermatolog. Koža se ne smije najmanje 4 tjedna izlagati suncu, solariju ili sauni. Važno je svo to vrijeme nanositi kreme s visokim zaštitnim faktorom i nositi sunčane naočale.

Kada ću vidjeti rezultate i koliko će trajati?

Već sedmoga dana, po otpadanju krastica, mogu se zamijetiti prvi rezultati, no oni se razvijaju još naredna 2-4 tjedna. Ovisno o rezultatu koji želite postići, može biti potrebno i više od jednog tretmana. Trajnost rezultata ovisi o broju provedenih tretmana, Vašeg stila života, prirode kože i biološkog ritma starenja.

Više

Plasmage

U kozmetskoj dermatologiji, zahvaljujući izvanrednom napretku tehnologije, razvile su se sigurne tehnike za neoperativno rješavanje znakova starenja kože. Periokularna regija je izrazito osjetljiva i posebno zahtjevna regija za bilo koju vrstu anti-aging tretmana, s obzirom da je koža ove regije osjetljiva, a i samo područje je u centru svakodnevnog socijalnog kontakta.

Promjene koje su povezane sa starenjem kože periokularne regije su kompleksne i multifaktorijalne. Promjene zahvaćaju kožu, potkožno masno tkivo, mišiće, ligamente i koštane strukture.

Prema anatomskoj podjeli, gornja trećina lica obuhvaća oči, obrve i čelo. Gubitak elastičnosti kože i proces gravitacije u predjelu oko očiju rezultira pojavu viška kože na vjeđama. Starenjem i promjenom kvalitete kože i potkožnih struktura javlja se “umoran izgled” bez obzira koliko je osoba naspavana.

Zbog pojave viška kože na gornjim vjeđama, žene se žale kako ne mogu više nanijeti sjenilo, tuš ili olovku na gornji kapak. U slučaju pojave viška kože na donjim vjeđama ili pojave masnih jastučića, umoran izgled se dodatno pojačava.

Tehnologija

Razvoj nove tehnologije bazirane na “plasma based energy” omogućuje nekiruršku korekciju gornjih i donjih vjeđa. Tehnologija “Plasmage” uređajem sublimacijom bez ablativnog efekta na kožu, omogućuje zatezanje kože i rješavanje viška kože i bora, na određenim regijama. I na ovoj regiji Plasmage evaporira kožu. Ujedno omogućuje neinvazivno odstranjivanje nepravilnosti na površini kože.  Energija plazme djeluje samo na tretiranu regiju, ne djeluje na okolno tkivo, niti djeluje na dublje strukture. Efekt je uočljiv odmah.

Pod djelovanjem energije plazme na tkivu se razvijaju sitne krastice koje nestaju unutar 5-7 dana. Manje crvenilo tretirane regije može trajati do mjesec dana i u potpunosti se kamuflira puderom, no obavezno ju je štiti od utjecaja sunca.

Postupak se obično provodi u dva, rjeđe tri tretmana, s razmakom od mjesec dana između tretmana. Ovom tehnikom se rješavaju i nabori kože ispred uški kao i bore na vratu. Osim za korekciju vjeđa, tehnologija plazme je idealna za rješavanje bora ispred uški, nepravilnosti na površini kože i za bore iznad usnice tzv. “pušačke bore”.  “Plasma based energy” omogućuje revitalizaciju i bio-revitalizaciju tretirane regije, što se očituje u poboljšanju kvalitete i boje kože.

Tehnologija plazme, osim nekirurških korekcija na koži pruža i posebnu vrstu pilinga nazvanog “Plasma peeling”. Plazma piling je siguran i u potpunosti bezbolan. Može se provoditi tijekom cijele godine. Učinak plazma pilinga je redukcija rožnatog, grubog sloja kože, poboljšanje kvalitete zaštitnog sloja kože, poboljšanje lipoproteinske membrane, stimulacija rasta novih stanica, posvjetljivanje kože, regulacija diskoloracija, poboljšanje tonusa kože, hidratacija, oksigenacija i postizanje efekta liftinga kože. Indikacije za plazma piling jesu slaba kvaliteta kože lica, vrata i dekoltea, opuštenost kože, slaba hidratacija, sitne bore i diskoloracije.