Nekirurška vaginalna rejuvenacija

Iako se o temi nekirurške vaginalne rejuvenacije ili tzv. „pomlađivanja rodnice“ ne govori javno, ona svakako postaje jedan od trendova u medicini, a provode ju dermatolozi i ginekolozi.

Brojni su tretmani kojima je cilj zatezanje, rejuvenacija, poboljšanje izgleda i regeneracija bioloških procesa intimne regije žene.

Izdvajamo 5 najuspješnijih nekirurških tretmana vaginalne rejuvenacije:

  • Vaginalni fileri su hijaluronski fileri dizajnirani za korekciju volumena i oblika labija ili za reduciranje vaginalne suhoće.
  • Radiofrekvencijski tretman koji u predjelu vaginalne regije učvršćuje tkivo vaginalne regije unutarnjeg i vanjskog dijela, što rezultira poboljšanim izgledom labija.
  • PRP tretman (terapija matičnim stanicama) koji se smatra prirodnim tretmanom jer koristi faktore rasta Vašeg vlastitog tijela. Ovaj tretman pomaže kod mnogobrojnih problema u perimenopauzi i postmenopauzi, kao što su bolnost pri spolnom odnosu, vaginalna suhoća i  urinarna inkontinencija.
  • PDO niti  (polydioxanone) čija aplikacija u područje intimne regije žene ima učinak zatezanja i podizanja kože genitalne regije pa time poboljšava i njezin izgled.
  • Laser labioplastika gdje se laserski tretman u intimno područje žene koristi ne samo za poboljšanje izgleda labija, već i kod stres inkontinencije.

Savjeti

Tretmanima mogu biti podvrgnute samo pacijentice s urednim ginekološkim nalazom i urednim PAPA testom.

Tretmani se provode u lokalnoj anesteziji.

Od 3-5 dana nakon tretmana savjetuje se izbjegavati spolne odnose, ne koristiti saunu i bazen.

Tretmani se ne provode u slučaju postojanja akutnih bakterijskih, virusnih ili gljivičnih infekcija kože.

Tretmani obično traju 1 do 1,5 sat.