Anti-age ginekologija

Menopauza i rizik bolesti srca

U anti-age ginekologiji koriste se bioidentični hormoni.

Bioidentični hormoni su po svojoj molekularnoj strukturi najsličniji hormonima koji se nalaze u našem organizmu. Terapiju bioidentičnim hormonima volimo nazivati „prirodna hormonska terapija“ zato što se bioidentični hormoni u našem tijelu ponašaju upravo onako kao i hormoni koje naše tijelo i samo proizvodi.

Na hormonsku neravnotežu želimo reagirati na što prirodniji način i tako izbjeći neželjene nuspojave.

Bioidentične hormone mogu koristiti i žene i muškarci. Prednost ove terapije u odnosu na klasičnu hormonsku terapiju je ta što je pristup svakom pacijentu strogo individualan, a nadoknađuje se upravo ono što nedostaje Vašem organizmu.

Terapija se primjenjuje nakon analize općeg stanja organizma i procjene rizika za pojedine bolesti, između ostalog, vrši se i analiza hormonskog statusa iz krvi i sline.

Terapija se provodi kremama i gelovima koji se nanose na kožu, a mogu rješavati niz problema u meno i andropauzi. Kreme i gelovi se pripremaju u skladu s nalazima hormona, a vrsta hormona i njihova koncentracija je prilagođena individualnim potrebama. Terapija bioidentičnim hormonima pripravlja se prema magistralnom receptu.

U sklopu anti-age programa pružamo i nutricionističko savjetovanje koje doprinosi sveukupnom boljem stanju organizma.
Glavni smisao upotrebe bioidentičnih hormona u anti-age medicini je prevencija bolesti, usporavanje simptoma starenja kao i smanjivanje ili uklanjanje svih subjektivnih smetnji meno i andropauze.

Ovom terapijom uspijevamo pružiti šansu za zdravo i lijepo starenje.